Εορτασμός Επιτυχούς Συνεργασίας P.A. College - ICAEW - Grant Thornton (Cyprus) Ltd

Την 1η Δεκεμβρίου 2016 διεξήχθη στις εγκαταστάσεις του P.A. College μια εορταστική τελετή  αναγνώρισης και ανάδειξης της επιτυχούς συνεργασίας του Ινστιτούτου Ορκωτών Λογιστών Αγγλίας και Ουαλίας (Institute of Chartered Accountants in England and Wales – ICAEW), της Grant Thornton (Κύπρου) Ltd, και του P.A. College σε σχέση με το υβριδικό πρόγραμμα ‘Grant Thornton Route to ACA’.

Στην τελετή, ο Διευθυντής του Ρ.Α. College, Δρ Ανδρέας Πατσαλίδης, ο  Διευθυντής του Τμήματος Επαγγελματικών Προσόντων του ICAEW, κος Shawn Robertson, και ο υπεύθυνος Διεθνών Προτύπων Χρηματοοικονομικής Πληροφόρησης (ΙFRS) στην Grant Thornton (Cyprus) Ltd, κος Αντώνης Λογίδης, εξέφρασαν τον ενθουσιασμό και τη μεγάλη ικανοποίησή τους για την εποικοδομητική και εξαίρετη τριμερή στρατηγική συνεργασία. 

Ο Δρ. Πατσαλίδης με περηφάνια αναφέρθηκε στην εξαιρετικά επιτυχημένη στρατηγική συνεργασία μεταξύ των τριών οργανισμών και ήταν στην ευχάριστη θέση να ενημερώσει το κοινό ότι «όλοι οι φοιτητές που συμμετείχαν στο “Grant Thronton Route to ACA” αποφοίτησαν τον Ιανουάριο του 2016 και έχουν εργοδοτηθεί από κορυφαίους Λογιστικoύς και Ελεγκτικούς  οργανισμούς στην Κύπρο.»

O κος Shawn Robertson εκθείασε το πρόγραμμα ως ένα «τεράστιο επίτευγμα που προσφέρει ακαδημαϊκά πτυχία με κύρος στην κοινότητα, προσφορά εργατικού δυναμικού σε μια σκληρή αγορά εργασίας και επαγγελματικά προσόντα που συμπεριλαμβάνουν επαγγελματική ανάπτυξη, ηθική εκπαίδευση και πρακτική εμπειρία.»

Ο κος Αντώνης Λογίδης έκφρασε τα ειλικρινή συγχαρητήριά του «στους αποφοίτους του προγράμματος για το έτος 2015 που έκαναν την  Grant Thornton περήφανη για τη δέσμευση και το ήθος τους, στους  συμμετέχοντες  της δεύτερης ομάδας για την αφοσίωση και τη σκληρή τους δουλειά, καθώς και στο Ρ.Α. College και ICAEW για την άριστη συνεργασία τους.  Επίσης, ευχαρίστησε τους ανθρώπους της Grant Thornton για την υποστήριξη και τη βοήθεια που παρέχουν προς τους φοιτητές.»

Επιπλέον, δύο φοιτητές, η Μικαέλα Σκόρδου, απόφοιτος της πρώτης ομάδας και ο Ανδρέας Κονναρής, αντιπρόσωπος της δεύτερης ομάδας μοιράστηκαν τις προσωπικές τους εμπειρίες και τα πολυάριθμα οφέλη που έλαβαν κατά τη διάρκεια του προγράμματος “Grant Thornton Route to ACA”, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη τους στα τρία στελέχη της στρατηγικής συνεργασίας.

Το πρόγραμμα “Grant Thornton Route to ACA” στοχεύει στην προετοιμασία των προπτυχιακών φοιτητών για μια επιτυχημένη επαγγελματική σταδιοδρομία στον τομέα της Λογιστικής/Eλεγκτικής.  Παράλληλα με τις ακαδημαϊκές σπουδές  και τη διασφάλιση 12 απαλλαγών από τις 15 εξετάσεις του επαγγελματικού τίτλου ACA, οι φοιτητές έχουν τη δυνατότητα συμμετοχής σε ένα μοναδικό πρόγραμμα δωδεκάμηνης επαγγελματικής κατάρτισης στην Grant Thornton (Cyprus) Ltd εξασφαλίζοντας 190 μέρες πρακτικής εργασιακής εμπειρίας από τις 450 μέρες που απαιτούνται για την απόκτηση του ACA.  Οι πρώτοι απόφοιτοι του "Grant Thornton Route to ACA" ολοκλήρωσαν επιτυχώς το πρόγραμμα τον Ιανουάριο του 2016 και έχουν εργοδοτηθεί όλοι σε έγκριτους ελεγκτικούς οίκους. Επιπρόσθετα, η δεύτερη ομάδα θα ολοκληρώσει το πρόγραμμα το Ιανουάριο του 2017 και η τρίτη ομάδα θα ενταχθεί  στο πρόγραμμα τον ερχόμενο Ιανουάριο.

Η τελετή έκλεισε με δεξίωση που παρέθεσε το  P.A. College. Στη δεξίωση οι εκπρόσωποι του ICAEW και της Grant Thornton (Κύπρου) Ltd καθώς και οι απόφοιτοι από το πρόγραμμα αλλά και οι συμμετέχοντες σε αυτό είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν γνώσεις και εμπειρίες.